Alla ögon på Brexit som Crypto och Bitcoin söker i nedgång

Det är en kraschvecka för samtal mellan Europa och Storbritannien när flygindustrin fortsätter att krångla från kris till kris.

Bitcoin och DeFI-sökningar sjönk under tredje kvartalet 2020.

De europeiska marknaderna stöds för turbulens när Brexit-samtalen fortsätter.
Investerare i krypto överträffade de som lade pengar i S&P 500.
Sökvolymerna för Bitcoin och DeFi har minskat.

FTSE 100 gör sig redo för vad som kommer att bli en kraschvecka för Brexit-samtal.

Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister, har fastställt en tidsfrist den 15 oktober för en överenskommelse mellan Storbritannien och EU. Även om det har gjorts framsteg finns det fortfarande stora hinder att övervinna.
Lyssna på The Decrypt Daily Podcast

Din dagliga dos av kryptovaluta nyheter, lärande, skvaller och diskussioner.

Marknader och pund förväntas avta och flöda med varje läckage och rykte som kommer ut ur samtalen när handlare känner sig igenom denna dystra period som kan se världens femte största ekonomi krascha ut ur EU och i Världshandelsorganisationens termer.

FTSE har öppnat handeln något uppåt liksom pundet mot euron, men marknaderna i Europa är något nere då British Airways VD avgick tidigt i morse med omedelbar verkan.

Den tredje största flygkoncernen har medgett att de senaste sex månaderna har varit den värsta krisen de senaste åren. BA: s situation återspeglar branschen bredare, eftersom luftfartsindustrin fortsätter att lida under avstängningen.

Säljer skyfflar

Om du emellertid flyttade dina aktier till krypto 2019 skulle du grina öra mot öra. Under helgen publicerade en kryptovalutainvesterare resultaten av ett experiment.

År 2019 köpte han 1000 dollar i värde av de tio mest populära kryptovalutorna. Sedan han startade testet gjorde han en vinst på 53,8%. Han gjorde också samma experiment med S&P 600, men gjorde bara 35% vinst.
De tio bästa kryptona från 2019 slår börsen med 20%

Om du hade gjort detsamma med DeFi kanske det inte varit så lätt att segla. Under de senaste veckorna har intresset för decentraliserad finansiering minskat, enligt Google.

Intresset för söktermen nådde sin topp i slutet av mars, då Bitcoin låg som lägst under år 2020. Intresset sjönk under de följande månaderna fram till den första veckan i september, då det steg tillbaka till 99/100. Sedan dess har det fallit som ett osthjul som rullar nerför en kulle till 65/100.
Att förlora intresse: Google söker efter DeFi och Bitcoin Fall

Intresset för Bitcoin har varit relativt stabilt i år. Google gav Bitcoin 51/100 när det gäller popularitet jämfört med sig själv under det senaste året. (Bitcoin slog 100 i mitten av maj, runt tiden för Bitcoin-halveringen). När Bitcoins pris sjönk i början av september ökade också intresset för den största kryptovalutan efter marknadsvärde till 41.

Det intresset tycks återspeglas i spothandeln, där handelsvolymerna minskade med 17,5% i september.

I CryptoCompare Exchange Review i september 2020 konstaterades att handelsvolymen på centraliserade börser minskade i september jämfört med föregående månad, trots att den uppnådde ett årligt högt värde för en dagsvolym på mer än 27,6 miljarder dollar den 3 september. Spot- och totalmarknadsvolymerna för derivat minskade – båda med 17,5 %.
Bitcoin Volymer sjunker men utbyten är inte oroliga: Rapportera

När det gäller derivat sjönk Huobis volym med mer än en fjärdedel från augusti, OKEx minskade med 18,5% och BitMEX-volymerna gick över 30%. Binance-volymerna sjönk också, dock bara med 10,7%, vilket gjorde det till derivatledande på en försvagad marknad.

Decentraliserade börser fortsätter dock sin boom med mer än 14 miljarder dollar i volym 2020. I guldhoppet är det verkligen meningsfullt att sälja skyfflar.