CFTC-comité voor het houden van vergaderingen op afstand over DLT en digitale valuta’s

Een aanstaande Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission, of CFTC, adviserende groepsbijeenkomst zal een aantal onderwerpen behandelen, waaronder Distributed Ledger Technology, of DLT, digitale activa en handel.

De Adviescommissie van de Technologie, of TAC, een technologie raadgevende vleugel van CFTC, is van plan om een verre vergadering op 16 Juli te leiden, die een aantal besprekingspunten behandelt, zoals die in een onlangs onthulde vergaderingsagenda wordt genoteerd.

Op deze vergadering zal de TAC presentaties horen van de TAC-subcomités over geautomatiseerde en moderne handelsmarkten, gedistribueerde grootboektechnologie en marktinfrastructuur, virtuele valuta en cyberveiligheid“, aldus de CFTC in een verklaring van 14 juli.

De CFTC gaf het vergaderschema vrij

De verklaring van de CFTC bevatte een uitsplitsing van de telefonische vergadering van 16 juli. “De agenda van de TAC-vergadering bevat belangrijke punten die zullen worden besproken en de sprekers voor elk panel”, aldus de verklaring van de CFTC.

Birthed in de buurt van het hoogtepunt van de tech boom in 1999, de TAC, biedt de CFTC advies en feedback specifiek voor het kruispunt van technologie, financiën en regelgeving, een aparte CFTC beschrijving in detail.

De overzichtsdetails crypto en de technologiebespreking

De geposte agenda van de vergadering omvat panels over cybersecurity, de richtlijnen voor technische innovatie, DLT en de behandeling van belangrijke gegevens. Het overzicht bevat ook een discussie over de Digitale Valuta’s van de Centrale Bank, of CBDC’s.

Daarnaast bevatte de agenda een sectie over Bitcoin Code, getiteld: “Een analyse waarin de volatiliteit van Bitcoin wordt vergeleken met andere activa en de impact van COVID-19 op de correlatie van de activaprijzen“.

De CFTC regeerde eerder over Bitcoin en Ethereum als grondstoffen, waardoor ze in dezelfde categorie vallen als goud, terwijl andere digitale activa, zoals Ripple’s XRP, nog steeds officieus worden gecategoriseerd.