FileCoin går live på Mainnet Surpassing BTC Market Cap

Det efterlängtade samhällsdrivna, decentraliserade lagringsnätverket, FileCoin (FIL), gick live på mainnet den 15 oktober kl 14.45 UTC. Projektet har utvecklats sedan 2017 och kan revolutionera hur användare köper och säljer oanvänd lagring.

I huvudsak försöker Filecoin föra data närmare slutanvändaren, till skillnad från traditionella molnätverk . Projektets decentraliserade modell ses av många som ett genombrott i Internetens utveckling och framtiden för datalagring.

Strax efter mainnet lanseringen en Twitter-användare och Crypto Youtuber betonade att FIL, projektets infödda token hade träffat en full utspädning börsvärde på $ 400 miljarder. Otroligt nog är detta dubbelt så stort som BTC eller mer än hela kryptomarknaden tillsammans.

Bara några timmar före lanseringen avslöjade Binance att den skulle lista myntet i block 148888. Det erbjöd också investerare som satte in FIL i börsen $ 100 000 i BNB-priser för att fördelas mellan berättigade användare.

FileCoin ser oöverträffat stöd via börser

Filecoin-projektet har redan sett massivt stöd från kryptosamhället. Redan före lanseringen var FIL redan noterat på två stora börser – Kraken och Gemini. Andra toppbörser som KuCoin och Huobi hade också presenterat planer för att lista token när projektet startade.

Dessa tidiga listor är ganska anmärkningsvärda, med tanke på att utbyten vanligtvis meddelar listor efter att kryptoprojekt går live på sina mainnets. Många kryptoentusiaster spekulerar i att börserna som listade myntet har en djupare förståelse för projektet och därmed är villiga att göra ett undantag.

Faktum är att FileCoin sannolikt kommer att göra vågor i kryptosektorn. Enligt Gemini’s grundare och VD, Tyler Winklevoss, är det decentraliserade projektet den mest efterlängtade kryptohändelsen sedan lanseringen av Ethereum och Bitcoin.

Det decentraliserade lagringsnätverket har stött på vissa förseningar från det ursprungliga lanseringsdatumet i mitten av 2019. Det har dock upprätthållit branschintresset med 230 projekt och 1 000 utvecklare redo att börja arbeta på Filecoin efter lanseringen av mainnet.

Dessutom deltog cirka 400 gruvarbetare från hela världen i förra månadens “Space Race” testnätfas där Filecoins nätverksdatakapacitet ökade drastiskt.

Mer om Filecoin-projektet

Ett projekt från Protocol Labs, Filecoin samlade in 205 miljoner dollar i en tokenförsäljning 2017 på CoinList, vilket satte rekord för de mest insamlade i en ICO vid den tiden.

”I Filecoin-modellen blir datalagring en marknadsplats där alla kan betala för åtkomst för lagring eller tjäna intäkter genom att ge tillgång till datalagring. I stället för att fem leverantörer äger hela datalagringsmarknaden är de ekonomiska fördelarna med datalagring spridda över hela världen, ”förklarade ett CoinList-inlägg.

Det decentraliserade projektet introducerar nu ett spännande alternativ till befintliga centraliserade molnlagringserbjudanden som Amazon Web Services (AWS) eller Azure.